Al 25 jaar een betrouwbare partner voor uw reparatie en applicatie. Wij versturen naar alle landen in Europa >>meer info

 

Hoe maak ik de juiste productkeuze?

Ieder product heeft zijn eigenschappen die bepalend zijn voor het gebruik bij uw toepassing. De fabrikanten hebben hiervoor keuze tabellen en folders gemaakt. Voor het maken van de juiste productkeuze kunt u gebruik maken van deze keuze folders. Deze kunt u hieronder downloaden en bekijken.

Loctite

Loctite producten gids

Hoe kom ik tot het juiste Loctite produkt?

  1. Kijk in de Loctite producten gids op pagina 4 naar het onderwerp dat u zoekt. Bijvoorbeeld u bent op zoek naar snellijmen op pagina 30. Ga naar pagina 30.
  2. Bij de juiste pagina in dit voorbeeld pagina 30 ziet u een uitleg over wat snellijmen zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden. In de volgende pagina (pagina 32) ziet u een stromingsdiagram waarbij u door middel van vragen tot het juiste product komt. Niet alle producten staan hier vemeld. Bij de pagina's daarop (vanaf pagina 34) ziet u alle snelliijm producten en de eigenschappen. Hier kunt u alsnog de beste keuze maken voor uw reparatie. 
  3. Deze werkwijze in de folder is voor alle subgroepen van Loctite zoals, schroefdraadborging, schroefdraad afdichting, smering, reiniging, structurele verlijming, etc.

Devcon

Devcon producten gids

Vanaf pagina 15 in deze gids zijn overzichten opgenomen met toepassingen, bestendighied in temparatuur en cehmische resistentie. Ook wordt er duidelijk aangegeven welke voor behandelingen nodig en handig zijn.

SHORE HARDHEDEN?

Vaak wordt de hardheid van de uitgeharde epoxies weergeven in Shore eenheid. Hieronder wordt visueel aangegeven hoe dat ongeveer is.

Viscositeit

Viscositeit, ook bekend als stroperigheid, traagvloeibaarheid of dikvloeibaarheid.

Water bijvoorbeeld heeft een lage viscositeit en stroop een hogere viscositeit. Bij de technische datasheets van de producten is de viscositeit vaak aangegeven in de eenheid CPS. Hieronder een indicatie van hoe stroperig de vloeistof dan is.