• GRATIS bij iedere bestelling toe te voegen, een applicatie werkset. >> Meer info

Silica Gel Oranje korrels in organza zakje, 100 gram

€ 3,00
Op voorraad
SKU
Sil_zakjeoranje

Veilgheidsvriendelijke silica gel (zonder kobalt)  in een chique organza zakje. Korrels hebben een afmeting van 3-6 mm. Verkleuring: oranje naar groen.


Milieu en veilgheidsvriendelijke silica gel (zonder kobalt) wordt geleverd in een chique organza zakje. Korrels hebben een afmeting van 3-6 mm. Verkleuring van oranje naar groen. Verkleuring is omkeerbaar door het drogen van de silica gel. De vochtopname is ca 29%.

Toepassing:
  • voor vochtabsorptie (elektronica etc. ; om medicijnen droog te houden ; om machines en militair materieel droog te houden);
  • om camera's te beschermen tegen vocht en schimmel (Ze worden gebruikt om een fotografische uitrusting in vochtige omstandigheden droog te houden).
  • als relatieve luchtvochtigheidsbuffer (RH buffer) bijvoorbeeld in museumvitrines en piano's
  • om vocht op te nemen uit ruimtes waar dit niet wenselijk is.
  • om bloemen te drogen (onder een stolp of luchtdichte doos met een schoteltje silicagel erbij)

Voor het drogen van bloemen is ook een speciale fijne silica gel. Kijk voor deze bloempoeder silica gel.

Hergebruik van silica gel Silica gel neemt water op. Het water kan eruit verwijderd worden in een oven of de magnetron. De oven dient tussen de 120 en 150 graden Celsius verwarmd te worden. Leg de silica gel op een bakfolie of aluminiumfolie. De duur verschilt per gewicht maar gerekend kan worden met ongeveer 1 uur per 500 gram. Als de verkleuring heeft plaatsgevonden is het proces voltooid. Bij gebruik van een magnetron dient deze op medium ingesteld te worden (ongeveer 700 watt), Controleer iedere 5 minuten of de silica gel verkleurt is. Met een lepel kan de silica gel geroerd worden zodat de vochtige gel weer vrij komt te liggen.

Dokumentatie: